Başaklar Gece Doğar (Osman Şahin) Kitap Özeti ve Tanıtımı

osman şahin başaklar gece doğar,başaklar gece doğar özeti, osman şahin kitapları özetleri, osman şahin sonuncu iz kitap özeti
Edebiyatımızın usta hikayecilerinden Osman Şahin'in "Başaklar Gece Doğar" adlı romanı Berfin Yayınlarından çıkmış.

Kitap saman kağıda basılmış. Roman 212 sayfadan ibaret. Eserin ilk baskısı 1991 Ekim ayında Cem Yayınevi'nden çıkmış. İkinci baskı ise 1999 Ekim ayında Berfin Yayınları'ndan çıkmış.( Elimizdeki roman da bu baskıdan okunmuştur.)





Roman, Çukurova gibi verimli bir bölgede yaşayan ancak topraksız olan köylülerin ağaya karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. "Başaklar Gece Doğar" adlı bu romandaki olaylar 1970'li yıllarda geçmektedir. Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Sarıbahçe köyünde bütün köylülerin katılımıyla gerçekleşen bir toprak işgalinin gerçek öyküsü romandaki olayların kaynağını oluşturuyor. "Bitek" bir hazine arazisini yıllardır belki de yüz yıllardır ekip-biçerek işgal eden toprak ağalarına seslerini çıkarmayan yetkililerin, aynı toprakların pek azına giren köylülerin üstüne yırtıcı kuşlar gibi nasıl geldiğini okuyacaksınız bu romanda. Yine bu romanda yaşayabilmek içn hayata elleriyle, ayaklarıyla sımsıkı sarılan köylülerin açlığın, yoksulluğun ve sömürünün elinde ne hale geldiklerini bulacaksınız.
Osman Şahin'in o muhteşem dili bu romanda da sizi bulacak. Ancak yer yer yapılan yazım hataları biraz canınızı sıkabilir. Tabi bu hataların nereden kaynaklandığını bilemiyoruz.
Adana iline bağlı Ceyhan ilçesini bir köyü olan Sarıbahçe gerçekte de var olan bir yer. Hatta buraya tıklayarak köy hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Osman Şahin "Sonuncu İz" kitabı için tıklayınız...

Bu sayfaya nasıl geldiniz:
osman şahin başaklar gece doğar,
başaklar gece doğar özeti, 
osman şahin kitapları özetleri, 
osman şahin sonuncu iz kitap özeti
osman şahin kitapları
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman