Kayıp Aranıyor Roman Özeti

Kayıp Aranıyor Kitabının Özeti,Kayıp Aranıyor Kitap Özeti, Kayıp Aranıyor Kitabının Kısa Özeti,Kayıp Aranıyor Kitabının Yazarı Kimdir?,Kayıp Aranıyor Kitabının İncelenmesi,Kayıp Aranıyor Romanının İncelenmesi,Kayıp Aranıyor Romanının Konusu ve Ana Fikri…

  Sait faik Abasıyanık, aslında daha çok Çehov (Durum) tarzıhikayeleriyle tanınır. "Kayıp Aranıyor" romanı onun çok bilinmeyen bir eseridir.

 Kayıp Aranıyor Romanının Özeti

  Nevin,
herkesçe çok sevilen bir insandır. Herkesin derdini dinler, onlarla sohbet eder ve onları anlamaya çalışır. Babası eski bir konsolostur. Bu sebeple hayatı bolluk ve rahatlık içinde geçmiştir. Her zaman ve mekanda olduğu gibi burada da kötü insanlar vardır. Bu kötü insanlar bunlar Nevin’i çekememektedirler. Kamarot İrfan da bu kötü insanlardan biridir. Kendini çok iyi tanıtmış olmasına rağmen kıvılcım bekleyen insanlar için İrfan’ın sözleri yeterli olmuştur. Nevin'in babası tarafından şımartılmış bir kız olduğunu onunla bununla kahvede sürttüğünü aralarında konuşmaya başlamışlardır. Nevin'in Kocası Özdemir ise onu pek de o kadar sevmemiştir. Karısınagerekli  bir eşya muamelesi göstermiş, nasıl traş sabunu bulamayınca tedirgin oluyorsa, eşi yokken de öyle tedirgin olmuştur. Nevin de kocası Özdemir’den bu derece bir muamele gördüğü için balıkçı Cemal’le dolaşmaya başlar. Nevin gittiği her yerde ihtiyacı olan huzuru aramaktadır. Gördüğü herhangi bir biletçiye bile anında içi ısınmakta, sanki ilacı ondaymış gibi ondan bir şeyler alacağına inanmaktadır. Bir defasında Cemal’le görüştüğünde boşanma meselesini konuşur. Nevin bir süre sonra kocasından boşanıp tekrar İstanbul’a dönecektir. Daha sonra boşanma işlemlerini başlatmak ve boşanmayı tamamlamak için Ankara’ya gider. Ancak Nevin’in içi çok daralmıştır. Artık Nevin’in sıkıntıları bir ara öyle bir dereceye gelir ki bu durum midesine vurur ve midesindeki ağrıdan duramaz olur. Fakat Nevin bu durumdan iyice sıkılmıştır. Eve dönmesine imkan yoktur. “Konsolosun kızı” ile “Balıkçı Cemal’in arkadaşı” arasında mekik dokumak için sinirleri artık uydun değildir. Nevin, böyle bir yaşayışın zevksizliğini, hastalığını hiç sevmemiştir. Başka yerlerde başka hayatlara yelken açacaktır. Babasına bir mektup yazar ve istasyondan bir trene atlayarak huzura doğru yolculuğa çıkar.
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman