BİTKİLERİN DUYGULARI VAR MIDIR?

BİTKİLERİN DUYGULARI VAR MI
Bu soru belki birçoğumuzun aklına gelmiştir. Bitkiler herhangi bir duygusal tepki verebilirler mi? Bu soruya evet diyebiliriz. Bitkiler bizim anlayamayacağımız ya da çıplak gözle göremeyeceğimiz şekilde duygusal tepkiler
vermektedir. Aslında bazen bir yerlerden duyarız şu cümleyi: "Ben çiçeklerimle konuşuyorum, onların hatırlarını soruyorum ve çiçeklerim daha güzel görünüyor."
BİTKİLERİN DUYGULARI




zeytin ağacı
bitkiler duygusal tepki
KÇiçeklerin duygusal tepki İvermesi tamamen tesadüf Teseri bulunuyor. AAmerika'da bir polis Bdepartmanında çalışan ve İyalan makinesi (poligraf) ile Ssuçluları konuşturmaya Tçalışan bir polis memuru Atesadüfen bitkilerin Nduygusal tepki Nverebileceğini buluyor. Peki nasıl buluyor. Şöyle. Bu polis memuru bir gün can sıkıntısı yaşarken yalan makinasının uygun yerlerini bir devetabanı bitkisine bağlıyor. Ve cebinden çıkardığı çakısını bitkiye doğru sallıyor. Tam bu anda yalan makinesinin ibreleri oynamaya başlıyor. Polis memuru daha sonra "Cebimdeki çakmağı çıkarıp bitkiyi yaksam ne olur, bitki tepki verir mi?" diye düşünürken, daha çakmağı cebinden bile çıkarmadan yalan makinesinin ibreleri deli gibi dönmeye başlıyor. Bu da bize bitkilerin insan aklını okuyabildiği gibi bir yargıya çıkarıyor. Tabi işin bu boyutunu bilim insanlarına bırakmak lazım.


Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman