Yılanı Öldürseler Roman Özeti



Yılanı Öldürseler Romanı Hakkında Bilgiler:

Bu kitap Yaşar Kemal'in en güzel romanlarından biridir. Roman 102 sayfadan ibarettir. Ancak yayın evlerine göre farklılık gösterebilmetedir. Kitap internet üzerinden
6,50TL civarında satılmaktadır.

Yılanı Öldürseler Romanının Özeti:

   Olaylar göçebeliği yeni bırakmış, tamamı akrabalardan oluşan Adana Çukurova'daki bir köyde geçer. "Yılanı Öldürseler" romanının baş kahramanı  olan Hasan, henüz 6-7 yaşlarındayken akşam, yemek yedikleri sırada, eve giren bir adam Hasan'ın babası Halil'i öldürür. Daha sonra babasını öldüren Abbas isimli adam, Hasan'ın amcaları ve akrabaları tarafından yakalanıp öldürülür. 
Yılanı Öldürseler Özeti
Yılanı Öldürseler Roman Özeti
Hasan'ın babası Halil, Esme'yi yani Hasan'ın annesini kaçırmıştır. Abbas da Esme'nin sevdalısıdır. Esme de aslında Abbas'ı sevmektedir. Abbas, Halil'i öldürmeden önce sık sık köye gelip Esme'i görür. Bu sebeple Halil'in öldürülmesinden Hasan’ın annesi Esme de suçlanır ve Abbas’ın cesedi başında, köy meydanında Hasan'ın emmileri tarafından dövülür. Esme, dünyalar güzeli bir kadındır ve oğlu için başka köylerden gelen kısmetlerini hep geri yollar. Hasan bütün bunlara hiç bir anlam veremez, annesini savunur. Halil'in annesi ve kardeşleri, Esme'yi yani annesini öldürmesi için Hasan'a sürekli baskı yaparlar. Sonunda Hasan dokuz yaşına geldiğinde akrabaları ne yapıp edip Hasan’a annesini öldürtürler. Bundan sonra Hasan için ömür boyu sürecek vicdan azabı başlar.
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman