YGS'YE NASIL HAZIRLANMALIYIZ? YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI'NA NASIL HAZIRLANMALIYIZ

YGS Ne Zaman Yapılacak? Sınav Kaç Dakika Sürecek? 

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak ve sınav 160 dakika sürecek.

Peki YGS'ye Nasıl Hazırlanmalıyız?


* Çözmeniz için günlük soru adedi belirleyin ve belirlediğiniz soru adedinin altına düşmeyin. Zaman içinde soru çözmedeki beceriniz ve hızınız artınca soru adedini de artırın.Çoğu soru kalıbı aynıdır. Ne kadar çok ve çeşitli sorular çözerseniz o kadar pratik ve hızlı olursunuz.

* Dershanede veya okulda yapılan ya da sizin yaptığınız deneme sınavlarına özen gösterin. Deneme sınavlarına gerçek sınav ciddiyetinde girin. Çünkü deneme sınavları, sizin bilgi ve yorum gücünüzü ölçecektir.

* Dersi derste öğrenin. Her ders önce yerinde ve zamanında öğretmeninden öğrenilir. Kavrayamadığınız konu veya bölümleri öğretmenlerinize mutlaka sorun.

* Dinlenmek ve rahatlatmak için kendinize zaman ayırın

* Müzik dinleyerek ders çalışmayın ve kendinizi buna alıştırmayın. Müzik dinleyerek ders çalışıyor veya soru çözüyorsanız vücudunuz ve beyniniz buna alışır, sınavda da aynı şeyleri ister. Ancak gerçek sınavda böyle bir olanağınız olmayacak.

* Hepsinden önemlisi sistemli, planlı ve programlı çalışın. Bu şekilde çalışmak vücudunuzu ve beyninizi dağınıklıktan kurtaracaktır.
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman