TRANSREALİZM NEDİR? TRANSREALİZMİN TEMSİLCİLERİ-



TRANSREALİZM AKIMI,TRANSREALİZM KAYNAĞI,RUDY RUCKER KİMDİR, TRANSREALİZM NEDİR, TRANSREALİZMİN TEMSİLCİLERİ, TRANSREALİZM,siberpunk nedir,siberpunk akımı, William Gibson
21. yüzyılın büyük edebî hareketlerinden biri olarak değerlendirilen
‘transrealizm’ okurlar tarafından büyük ilgi görüyor. Önceleri bilim-kurgunun içinde bir alt dal olarak tanımlanan ‘transrealizm’, şimdilerde edebiyatçılar tarafından kendi başına bir tür olarak değerlendirilmeye başlandı. 

 Transrealizm bilim-kurgunun avangart bir formu olarak sunuluyor. 

Bu yeni türün en önemli temsilcilerinden olan RudyRucker, transrealizmi şöyle tanımlıyor: “Transrealizm yalnızca o andaki var olan gerçekliği değil, aynı zamanda yaşamın içine gömülü olduğu daha yüksek gerçekliği de ele almaya çalışır. Eserlerdeki karakterler gerçek insanları temel alınarak oluşturulmalıdır. Standart kurgu tarzını bu kadar cansız ve soluk yapan şey kahramanların açıkça yazarın iradesinin kuklaları haline gelmesindendir.” 

Rudy Rucker, Amerikalı bir matematikçi ve Siberpunk akımının önde gelen isimlerinden. Aynı zamanda yazar, 1983'te yazdığı “Transrealist Manifesto” ile Siberpunk kavramına yeni açılımlar getirirken başta William Gibson gibi pek çok yazarı da etkilemiş oldu.
Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman