Öğrencilerin Yememesi Gereken Besinler

Her yaştan insanın ve öğrencilerin,
özellikle de sınavlara hazırlanan öğrencilerin ve gençlerin hafıza gücünü canlı tutmak için bazı besinlerden uzak durmaları gerkiyor. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda hafızamızı ve IQ'muzu güçü tutmak için bazı besinlerden kaçınmamız gerektiği ortaya kondu.

İşte uzak durmamız gereken besinlerden bazıları:

*Doymuş yağ:Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar gösteriyor ki doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerle beslenme beyin fonksiyonlarına zarar veriyor.

*Tuzlu yiyecekler: Yapılan araştırmalar yüksek sodyum alımının algıya zarar verdiğini gösteriyor. 

*Şeker: Yapılan araştırmalar  fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptallaştırdığını söylüyor.  

*Cips: Yine  yapılan araştırmalarda cipsin çocukları aptallaştırdığı kanıtlandı. 

 *Düşük karbonhidratlı yiyecekler: 

* Kızarmış yiyecekler: Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar kızarmış yiyeceklerin Alzheimer, Parkinson gibi nörolojik hastalıkları tetiklediğini gösteriyor. 
Öğrencilerin Yememesi Gereken Besinlerden bazıları
IQ zayıflatan besinler
Previous Post
Next Post
Related Posts

1 yorum: