Robin Hood Romanının Yazarı Kimdir?

kitap özetleri, Robin Hood kitabının Özeti, Robin Hood kitap Özeti, Robin Hood Romanının Yazarı Kimdir, Robin Hood Romanının Özeti, Robin Hood Özeti, Robin Hoodun yazarı kim,robin hood hangi ülkede geçiyor
 
Dünya tarihinin en ünlü kahramanlarından biri olan Robin Hood, zorlu bir dönemde ortaya çıkmış ve yoksulların, mazlumların koruyucusu olmuştur. "Zenginden alıp fakire verme" düşüncesi vardır. Tarihte böyle birinin gerçekten yaşayıp yaşamadığı kesin olarak bilinmemektedir.

Robin Hood kitabının yazarı
Howard Pyle'dir.

Robin Hood Romanının Özeti:

robin hood özeti
Robin Hood, on sekiz yaşlarında, gücü kuvveti yerinde, gayet iyi ok kullanabilen bir gençtir. Nottingham Şerifi’nin düzenlemiş olduğu bir okçuluk yarışmasına katılmak için ormandan geçerken, ormancılar kendisine laf atarlar ve aralarında çıkan kavga sonucu, Robin bir ormancıyı oklayarak öldürmek zorunda kalır. Yaptığı işe çok pişman olmuştur; ancak  iş işten çoktan geçmiştir.

Ölen ormancı, Nottingam Şerifi’nin akrabasıdır. Bu nedenle Şerif, Robin’in yakalanması işine özel bir alaka gösterir. Amacı hem akrabasının intikamını almak hem de epey yüklü bir ödüle kavuşmaktır. Kanun kaçağı durumuna düşen Robin, bir yıl boyunca Shenvood ormanına saklanır. Etrafına haksızlığa uğradığı için kanun kaçağı durumnda olan kişileri toplar. Sayıları kısa zamanda yüzü geçen bu insanlar, Robin Hood’u kendilerine lider olarak seçerler. Adaletsiz vergiler, toprak kiraları ya da haksız cezalarla zorla yoksulların parasını alan herkesin parasını alacaklar; ihtiyacı olanlara da yardım eli uzatacaklardı. Bunun yanı sıra, hiçbir çocuğa zarar vermemek, hiçbir kadına kötülük etmemek için yemin ettiler.
Previous Post
Next Post
Related Posts

5 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman