DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ÖZETİ-DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ROMAN ÖZETİ-9. HARİCİYE KOĞUŞU ÖZET-DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ÖZETİ OKU

DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ÖZETİ,DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ROMAN ÖZETİ,9. HARİCİYE KOĞUŞU ÖZET,DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ÖZETİ OKU, kitap özetleri, server bedii kimdir,server bedii eserleri, roman özetleri,dokuzuncu hariciye koğuşunun yazarı kimdir, 9. hariciye koğuşu,hariciye ne demektir

Peyami Safa'nın (Server Bedii) yazmış olduğu "Dokuzuncu Hariciye Koğuşu" romanında kahramanın ismi zikredilmemiştir. Yani kahramanın adı verilmemiştir. 

DOKUZUNCU HARİCİYE KOĞUŞU ROMAN ÖZETİ
9. hariciye koğuşu özeti
Romanın kahramanı genç bir delikanlıdır. Bu genç, dizindeki kemik veremi sebebiyle büyük bir acı ve sıkıntı çekmektedir. Gence iyi bakılmazsa ve genç iyi beslenemezse hasta olan bacağının kesilmesi gündemdedir. Genç annesi ile yaşamaktadır ve yoksul bir hayat sürmektedirler. Akrabalarından biri olan paşaya sıkıntılarını, dertlerini anlatırlar. 

Paşa, bunun üzerine genci evine alır. Paşanın kızı Nüzhet ile bu genç arasında bir aşk filizlenmeye başlar. Ancak Nüzhet, gence ümit vermesine rağmen Doktor Ragıp ile dünya evine girer. Ardındanda Almanya'ya, Berlin'e gider. 

Hasta genç, bu olaya çok üzülür ve git gide ayağı kötüleşir. Genci hastaneye yatırırlar. Yattığı yer "9'ncu Hariciye Koğuşu"dur. Doktorlar büyük bir çaba ve fedakarlık göstererek hasta genci bu hastalıktan kurtarırlar.


Previous Post
Next Post
Related Posts

0 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman