SARI SICAK KİTAP ÖZETİ

SARI SICAK KİTAP ÖZETİ
yasar kemal SARI SICAK KITAP OZETI
SARI SICAK KİTAP ÖZETİ

Dün nihayet Yaşar Kemal'in "Sarı Sıcak" isimli hikaye kitabını bitirdim.
Kitap, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkmış. Kitabı alırken büyük bir beklenti içindeydim ve Yaşar Kemal beni yanıltmadı. Yine güzel hikayelerle, güzel ve kendine özgü anlatımıyla beni karşıladı. 
Kemal Sadık Gökçeli -Yaşar Kemal'in asıl adıdır-, bu eserde yirmi iki adet hikaye ile karşımıza çıkıyor. Her bir hikayeye başladığınızda sonu bir an önce gelsin istiyorsunuz.

Hikayelerde kâh Çukurova'nın kitabistann sıcağında yanıyor, kavruluyorsunuz kâh büyük bir çaresizlik sizi yakanızdan tutmuş sürüklüyor.

Kitaba ismini veren hikaye "Sarı Sıcak"ı okurken Osman'ın çalışkanlığına hayran kalacaksınız.

Kitabın ikinci hikayesi "Bebek"i okurken insan, Zala'ya mı üzülecek, İsmail'e mi, yoksa daha kundaktaki bebeğe mi bilemiyor.

"Yatak" hikayesinde okumanın, büyük adam olmanın savaşında olan iki kafadar arkadaşın yaşadıkları sıkıntıları bulacaksınız.

Kitap bu şekilde sürüp gidiyor ve sizi de sürüklüyor peşisıra.

Kitaptaki hikayeler ise sırası ile şöyle:
Sarı Sıcak
Bebek
Yatak
Dükkancı
Süpürge
Keçi
Sinek 
Hançer
Beyaz Pantolon
Halis Serkisof
Yeşil kertenkele
Bana Bak, Kardaş!
Yolda
Kalemler
Turnalar
Avcı
Ekin
Şahan Ahmed
Kavun Karpuz
Pis Hikaye
Hırsız
Ağır Akan Su  


SARI SICAK YAŞAR KEMAL,SARI SICAK KİTAP ÖZETİ,SARI SICAK HİKAYE KİTABI,SARI SICAK KEMAL SADIK GÖKÇELİ KİMDİR,SARI SICAK KİTABI HAKKINDA BİLGİLER,kitap özetleri, roman özetleri, yaşar kemal sarı sıcak özeti,sarı sıcak kitap özeti,sarı sıcak kemal sadık gökçeli,ağır akan su,halis serkisof hikayesi,pis hikaye yaşar kemal

Previous Post
Next Post
Related Posts

4 yorum:

Tanzimat Döneminde Roman